Wat is beter: Knippen of snijden van het haar?

knippen

Haar knippen doen de kappers met een schaar. Dat is niet zo ingewikkeld om uit te leggen! Door het haar te knippen kan je hairstylist recht knippen en mooie, strakke lijnen zetten. De kappersschaar wordt ook wel als een mesje gebruikt door ermee te snijden. Op die manier kan haar heel goed uitgedund worden. Er kunnen mooie vloeiende lijnen gecreëerd worden. Kappers gebruiken ook wel snijmessen om het haar mee te snijden. Maar er zijn soms wel nadelen aan het snijden van je haar.

De nadelen van het snijden van haar

Snijden is nou niet bepaald geschikt voor elk haartype. We hebben het dan over haar dat snel pluist. Dat kan krullend haar maar ook stijl haar zijn. Het ene haar pluist nou eenmaal sneller dan het andere. Zeg dat dus altijd even tegen je kapper, voordat hij of zij aan je haar begint. Zo geef je je hairstylist de mogelijkheid om goed in te schatten of jouw haar gesneden kan worden of niet.

Wat gebeurt er als je haar wordt gesneden?

Door het haar te snijden wordt het dunner richting de haarpunten. Hierdoor ontstaat er dus een vloeiende vorm in je kapsel. Ook belangrijk om te vermelden voor iedereen die thuis graag ‘kappert’, snijden is een no-go! Zelf knippen kan wel als je er ervaring mee hebt. Maar snijden kan verkeerd aflopen, waardoor je je haar behoorlijk kunt beschadigen. Laat dat dus liever aan de professional over.

Het knippen van haar

Door het haar te knippen zal je haar zwaarder lijken, omdat je haar bot wordt afgeknipt.  Met de schaar geef je de hoofdlijnen aan ( de coupe) en de contouren. Er bestaan wel professionele technieken waardoor het soepeler zal vallen. Hierbij wordt je haar als het ware ingeknipt. Het goed knippen van je haar, om zo een mooie coupe te krijgen is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn genoeg mensen die een knipcursus hebben gedaan. Ze zullen best een leuk kapsel kunnen knippen. Maar voor wat meer ingewikkelde looks, laagjeskapsels of moeilijk haar raden we toch aan om naar een hairstylist te gaan. Zo bereik je sneller het gewenste resultaat.

Gespleten haarpunten snijden, geen lengte kwijt

Iedereen wil graag van die gespleten haarpunten afkomen! Dat kan tegenwoordig met een snijtechniek. Nu vraag je jezelf vast af, hoe dan? Hoe kan je van die lelijke split ends afkomen, zonder daarbij lengte te verliezen? Tamelijk recent is er een nieuwe ontwikkeling: De Talavera Split Ender Pro. Deze lieveling van velen trimt dus de gespleten haarpunten wel, maar je raakt geen lengte van je haar kwijt! Hij is in ieder geval een stuk veiliger voor je haar dan uitdunnen met scharen of messen. Ideaal om je haar mooi en gezond lang te laten groeien!

Tot slot

Wat er ook gedaan wordt met je haar: knippen, snijden of trimmen: Blijf het altijd verzorgen met goede haarverzorgingsproducten! Denk daarbij aan voor jouw haar geschikte shampoo’s, conditioners en minimaal eens per week een verzorgend haarmasker.