Wat kan je doen aan een slechte haardag?

Wat kan je doen aan een slechte haardag?

We hebben er allemaal wel eens last van: een bad hairday! We gaan je in deze blog enkele goede adviezen geven om al die troubles te tackelen!

Aandacht voor je lokken

Een slechte haardag houdt eigenlijk in, dat je je haren niet die zorg hebt gegeven die ze nodig hebben.  Maar het is ook wel zo, dat je een slechte haardag niet kunt voorkomen. Je kunt er wél wat tegen doen. Met wat liefdevolle aandacht voor jezelf en jouw haardos hoeft jouw slechte haardag niet de hele dag te duren. We gaan je onderstaande adviezen geven en hopelijk zullen bad hairdays ook voor jou verleden tijd zijn!

Verschillende soorten haartypes en de erbij passende therapie

We willen sowieso adviseren, om goede producten te gebruiken voor je haar. Goedkope producten  maken je haar schoon, maar ze bevatten sulfaten, siliconen en parabenen die je haar beschadigen.  Bovendien heb je van de duurdere producten minder product nodig.

Vet haar:  Als je haar hebt dat erg snel vettig wordt, betekent dat dat jouw hoofdhuid snel en veel talg produceert. Talg is een natuurlijke olie die je huidt afscheidt en die je bij het borstelen door je hele haar verdeelt. Zorg er voor dat je je haren niet vaker dan 2 à 3 maal in de week wast met een shampoo voor vet haar. Vaak zit daar iets ontvettends in zoals citrus bestanddelen. Masseer ook je hoofd niet te hard bij het wassen van je haar, want daarmee stimuleer je die talgklieren om juist meer vet te produceren.

Droog haar: Ook voor diegenen met erg droog haar zijn er speciale verzorgende shampoos op de markt. Ze voeden je haar en je hoofdhuid om de droogte tegen te gaan. Ook is een voedend haarmasker of een crèmespoeling een hulpmiddel om de droogte tegen te gaan.

Weerbarstig of pluizig haar: Om pluis te voorkomen is het beter om je haar even vochtig te maken en het dan pas te kammen. Breng daarna een verzorgende haarolie voor droog haar aan op je haar. Vooral kroeshaar en pluishaar hebben hier veel baat bij.

Slap en futloos haar:  Vaak krijg je slap en/of futloos haar als je haar snel vet wordt. Het beste is om dan een shampoo tegen vet haar te gebruiken (2-3 keer in de week) en die ook volume in je haar brengt. Tussendoor kun je met een droogshampoo een wasbeurt vervangen.

Naast al die goede producten die je gebruikt om je haar te wassen en te verzorgen, zijn er nog andere noodoplossingen:

  • De knot: Doe eerst je haren in een hoge paardestaart met behulp van een elastiekje. Gebruik geen rubberen elastiekje, want die beschadigt je haar bij eruit halen. Draai je lokken nu in een knot en zet hem vast met schuifspeldjes.
  • Een paardestaart of vlecht: Doe je haar in een staart of een vlecht (als je haarlengte dat toestaat).
  • Haarlak op je borstel: Borstel wat haarlak door je haar om de pluis tegen te gaan. Handige truc!