Wat moet ik doen om mijn haar snel lang te laten groeien?

Wat moet ik doen om mijn haar snel lang te laten groeien?

Wat moet ik doen om mijn haar snel lang te laten groeien?

Als je ervan droomt om weer mooi, lang haar te krijgen, heb je daar natuurlijk veel voor over. Maar laat je alsjeblieft niet gek maken door reclames op het internet. Veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugde leven! Kokosolie en wat gemengde kruiden erdoor laten je haar heus niet 10 centimeter per maand groeien. Trap daar dus niet in!

Vertel je kapper duidelijk wat je wensen zijn

Om je haar goed te onderhouden, zul je de gespleten haarpunten elke 3 maanden even moet bijpunten. Gespleten haarpunten zullen steeds verder naar boven splijten en dan heb je dus nog meer schade. Eenmaal in de kappersstoel moet je je kapper dus duidelijk uitleggen, dat je alleen de puntjes wilt knippen, omdat je je haar lang wilt laten groeien. Dat betekent dat er maximaal een halve centimeter vanaf mag! Goede communicatie is hier het sleutelwoord!

Gebruik zo min mogelijk krultangen, föhns en styltangen!

Het credo is: Wees lief voor je haardos! Buiten de dagelijkse verzorging, is wat extra verwennen van je haar heel belangrijk. Vermijd dus zoveel mogelijk de beschadigende hitte van krul- en styltangen. Ook haardrogers zijn niet echt bevorderlijk voor gezond haar. Droog je haar gewoon aan de lucht. Wil je nou toch voor een bijzondere gelegenheid eens je haar doen met hitteapparatuur, gebruik dan een heat-protector en antiklit-spray. Heel geschikt hiervoor is de Revlon Uniq All-in One Treatment (150 ml). Ook is heel heet water onder de douche niet echt goed voor zowel je huid als je haar! Ze drogen ervan uit, dus probeer daar rekening mee te houden!

Droog je haar niet met een handdoek

Het staat niet in de grondwet, maar het is echt beter om een oud T-shirt te gebruiken om je haren te drogen. Hnddoeken hebben toch wat grovere vezels, die je haar kunnen beschadigen tijdens het droogwrijven. Het is sowieso beter om je haar droog te deppen in plaats van te wrijven. Gebruik je daar dan een T-shirt voor, dan zal je haar je dat in dank afnemen! T-shirts zijn veel zachter dan handdoeken. Knijp je haar droog met je T-shirt en laat het verder aan de lucht drogen.

Een haarmasker

Het is het beste om eenmaal per week een verzorgend haarmasker aan te brengen in je haar. Het wordt er door gevoed en beschermd. Zorg er eerst voor dat je haar handdoekdroog is gemaakt met je T-shirt (zoals hierboven staat beschreven). Haarmaskers trekken veel beter in op handdoekdroog haar dan in natte haren. Het kan zo veel geconcentreerder zijn werk doen. Breng het op je haar aan en borstel je haar even voorzichtig door. Nu kan het haarmasker gelijkmatig in je hele haar inwerken.

Draag geen elastiekjes met metalen deeltjes

Als je je haar graag in een paardestaart of een knotje draagt, gebruik dan stoffen wokkels of de Invisibobble, want die zijn zacht voor je haar. Verder is een stay-in conditioner( zonder siliconen) om de haarpunten te beschermen geen overbodige luxe!