Wat te doen bij extreme haarproblemen?

Wat te doen bij extreme haarproblemen?

Wat te doen bij extreme haarproblemen?

Kauwgom in het haar

Je schrikt je een ongeluk, want je dochter met prachtig lang haar komt huilend binnen uit school. Iemand vond het grappig om kauwgom in haar haar te plakken! In eerste instantie wil je naar de kapper rennen om die rommel uit haar haren te laten knippen. Maar gelukkig is er een veel betere oplossing; namelijk een klontje boter. Pak die pluk waar de kauwgom zit, smeer het lekker dik in met boter op kamertemperatuur, en voila! Je trekt het er zo uit en weg is de kauwgom! Je dochter heeft dan wel een lekkere vette bos met haar, maar dat is er gelukkig zo uitgewassen..

Olijfolie of andere olie in je haar

Wat te doen als je wat voor olie dan ook in je haar hebt gedaan, omdat het zo droog was en je hoopte dat olie het haar zou voeden?  Tja, dat was je er niet één,twee, drie uit met shampoo. Zelfs shampoo voor vet haar heeft daar moeite mee. Doe daarom een klein scheutje afwasmiddel bij de shampoo, en weg is het vet! Doe er daarna een lekkere conditioner in en een maskertje en je haar glanst weer prachtig!

Haaruitval

Iedereen verliest haren. Bij het borstelen, stylen of zelfs na het slapen zie je haar op je sloop liggen. Gemiddeld verliezen mensen ongeveer 50 tot 120 haren per dag! Maar gelukkig groeien er steeds weer nieuwe haren bij, daarom valt dat verlies van die 100 haren niet zo op.

Maar krijg je plotseling dunner haar of wat meer kale plekken op je hoofd? Voor deze haarproblemen kunnen meerdere redenen voor zijn:

  • Ziektes, zoals bijvoorbeeld een probleem aan je schildklier
  • Ondergewicht
  • Na de geboorte van je baby
  • Na een operatie
  • Bij veel stress
  • Bepaalde medicijnen of ook chemotherapie
  • Als je een tekort aan ijzer hebt
  • Denk je dat er een medische reden is voor je haaruitval, neem dan contact op met de huisarts.

Op zich is kaal worden geen ziekte. Vooral als mannen en vrouwen wat ouder worden, gebeurt dat regelmatig.  7 van de 10 mannen krijgen er op latere leeftijd haarproblemen. Maar ook met  3 van de 10 vrouwen gebeurt dit. Feitelijk is er niets aan te doen. Er zijn geen shampoos, voeding, vitamines of crèmes en lotions tegen, ze helpen niet. In ieder geval is de werking nog steeds niet bewezen. Kaalheid is wel erfelijk! Er zijn wel middelen via de huisarts te krijgen, die het verdwijnen van haarzakjes tegengaan. Verder is een haarstukje of een haartransplantatie een optie.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.