Wat zijn de beste kapsels voor dun haar?

Wat zijn de beste kapsels voor dun haar

Wij vonden het weer eens tijd voor enkele tips voor kapsels voor mensen met dun haar. Welke kapsels zijn op dit moment trendy? Om je gerust te stellen: er is keuze genoeg! Of je nou een kort, halflang of lang kapsel hebt, er is meer dan genoeg keuze voor kapsels als je niet  gezegend bent met een dikke, volle bos haar. We gaan je in deze blog ook enkele handige tips geven om wat meer volume in je haar te creëren!

Kapsels voor dun haar

Wavy lobkapsels en lobkapsels zijn ideaal voor fijn haar. Vraag je kapper om een mooie lob, en laat hem er highlights en een balayage inzetten. Zeker als je dun haar hebt, is zo’n look een absoluut succes! Voor diegenen met erg fijn en dun haar zal een iets korter kapsel erg geschikt zijn.

Kapselinspiratie voor dun haar: het rommelige knotje en de banana bun

De hoge knot (de high top bun) is nou zo langzamerhand wel helemaal passé! Verleden tijd, zullen we maar zeggen. Een banana bun? Wat is dat dan? De banana bun is een gemakkelijk kapsel, dat er zó inzit! Lekker messy, want het mag er absoluut niet te netjes uitzien! Het moet lijken alsof je totaal geen moeite hebt gedaan. Door het haar een klein beetje te touperen lijkt het al snel heel wat, dus zeker voor dunharigen een ideale look. Soms doen de banana buns een beetje denken aan een lage chignon. Om een idee te krijgen wat voor banana buns er zijn, raden we je aan om eens te googelen.

De half bun kapsels

De naam zegt het al! Je pakt een gedeelte van je haar en je maakt er een knot van. Leuk voor zowel mensen met kort haar als voor de langharigen.

Korte kapsels voor dun haar: undercut looks voor de dames

Kort haar zal altijd wel in blijven, maar kan het ook als je erg dun haar hebt? Pixiecuts zijn al een hele tijd populair, maar wat tegenwoordig helemaal opkomt zijn undercut kapsels voor vrouwen. Ze worden zelfs met gave patroontjes gecreëerd.

Beach waves

Door beach waves in je haar te (laten) maken, krijg je meer volume en zal je haar voller lijken. Steil haar is eigenlijk de laatste tijd not done!

De paardestaart

Dit jaar is het motto: hoe rommeliger hoe beter! Lekker gemaakelijk en zeker als je een slordige paardestaart maakt, zit je helemaal in de goede richting! Ook met fijn en dun haar kan je prima een paardestaart maken. Als je nou echt superdun haar hebt, zijn extensions misschien wel een handige optie.

Handige tips voor fijnharigen:

  • Door je haar iedere dag te wassen, zal het brozer worden. Drie maal per week is voldoende. Was met shampoo alleen de hoofdhuid en bij de haarwortels. Doe conditioner alleen in de haarpunten!
  • Gebruik zo min mogelijk hittetools.
  • Door teveel stylingproducten in je haar te doen, wordt het zwaar en zal het verzakken.
  • Touperen geeft iets meer volume. Kam het wel heel voorzichtig uit.