Water drinken is erg gezond, ook voor je haardos!

Water drinken is erg gezond, ook voor je haardos

Is het drinken van water echt zo goed voor je gezondheid?

Dat weten we inmiddels allemaal wel en vooral ook het drinken van water op een lege maag! In Japan bijvoorbeeld is water drinken op een lege maag de gewoonste zaak van de wereld. Veel mensen claimen dat dit ze heeft geholpen om dun en gezond te blijven! Waartegen helpt water dan eigenlijk?

Gifstoffen verwijderen

Water helpt om gifstoffen uit je lijf te verwijderen. Dat gebeurt voornamelijk gedurende de nacht, als je lichaam een herstelproces doormaakt. Daarbij probeert je lichaam gifstoffen kwijt te raken. Door water te drinken (op een lege maag) ondersteun je je lichaam bij dat herstel. Water houdt je dus fris en gezond.

Verbetert het metabolisme (spijsvertering)

Water drinken gedurende je dag zal je metabolisme tot 24% sneller laten gaan. Als je op dieet bent, helpt een snellere spijsvertering daar natuurlijk bij!

Door ’s Ochtends vroeg al te beginnen met het drinken van water, worden je darmen ook gereinigd, en zal je lijf gemakkelijker alle voedingsstoffen absorberen.

Water helpt om op een gezonde manier af te vallen

Als je regelmatig een glas water drinkt, zal je veel minder last hebben van een hongergevoel. Hierdoor heb je minder behoefte om te gaan zoeken naar snacks en die in een hoekje op te gaan zitten knabbelen.

Door water minder last van maagzuur

Wie last heeft van een slechte spijsvertering, zal regelmatig last hebben van maagzuur. En juist door water te drinken op de lege maag, kan je dat maagzuurprobleem verbeteren. Dat komt omdat de maagzuren omlaag geduwd worden door het water en ook opgelost worden. Probleem opgelost!

Drink regelmatig een glas water en je haar zal je dankbaar zijn!

Het drinken van water verhoogt de gezondheid van je haar. En ook de glans en zachtheid van je haar wordt aanzienlijk verbeterd! Ook kan water een positieve invloed hebben op de groei van je haar. Het drinken van water heeft dus een positieve invloed op de binnenkant en de buitenkant van je haar!

De haarwortels bestaan voor plusminus ¼ van het totaalgewicht uit water. Door te weinig water te drinken, zal je haar dun en droog kunnen worden.

Dus wil je ook graag mooi haar? Drink dan minimaal 6 glazen water per dag. En gebruik uiteraard de juiste haarverzorgingsproducten voor jouw haar!

Water is ook goed voor je huid

Het regelmatig drinken van water zal ook de doorbloeding van je huid verbeteren en haar weer laten stralen. Ook worden die ongezonde gifstoffen verwijderd die zo slecht voor je huid zijn.

Water versterkt je immuunsysteem

Water herstelt de balans in je lymfeklieren, en daardoor wordt je weerstand verbeterd. En als je een goede weerstand (immuunsysteem) hebt, kan je heus wel tegen een stootje! Alleen door water te drinken!

Water drinken op je nuchtere maag: Hoe doe je dat op je juiste manier?

Drink 2 flinke glazen water een half uur voor het ontbijt. Ga dan pas ontbijten en eet dan 2 uur na het ontbijt niet.