Watergolven met een krultang: Why not!

Krullen föhnen: hoe moet dat?

Je moet er even handig in worden, maar het is zo geleerd: de krultang! Helemaal niet ingewikkeld zou je zeggen, behalve je lokken dan, haha. Als je het goed hebt gedaan, zal het resultaat een mooie bos met krullen zijn! Watergolven is een tijdelijke behandeling van het haar. Zodra je haar weer nat wordt, is de krul verdwenen.

De techniek van het watergolven werkt als volgt: Nat haar wordt bewerkt met een verstevigingsproduct en vervolgens in rollen gedraaid met haarwikkels. Daarna wordt het haar onder de droogkap gedroogd. De watergolf wordt met behulp van een krultang afgewerkt. Daar gaan we het over hebben in deze blog.

Het inzetten van de krullers

Nadat je haar goed gewassen is en behandeld met een hittebeschermend serum, kunnen de haarkrullers ingezet worden. Je kunt de krullers inzetten in het model dat jij wilt. Naar achteren of in een scheiding. Vervolgens moet je onder de droogkap totdat je haar bijna droog is: (ongeveer 75%). 

Het voorbehandelen van het haar met haarspray

Eerst moet het haar voorbewerkt worden. Er wordt een hairspray op het haar gespoten, die de structuur van het haar wat stugger maakt. Als het haar vervolgens wordt behandeld, blijft de krul er beter inzitten. Het is in ieder geval verstandig om het haar met een hitte beschermend serum te behandelen.

De krultang

Nadat de rollers uit je haar zijn verwijderd, moet iedere lok haar even vastgezet worden met een klemmetje. Daarna pak je het haar pluk voor pluk en behandel je dat met een opgewarmde krultang. Het hoeft helemaal niet zo heet, een warme krultang is voldoende. Te hete krultangen zullen je haar beschadigen!

Pak nu een pluk haar tussen je wijsvinger en je duim. Draai de pluk rond je vinger, wikkel hem om de krultang heen en klem de tang nu dicht om de pluk haar.

Laat de haarpunten vrij en neem steeds verschillende diktes haar. Zo krijg je een mooi natuurlijk effect. Op de bovenkant van hoofd krul je de plukken haar omhoog. Het hoeft helemaal niet super netjes gedaan te worden, een beetje nonchalant mag! Iedere krul die gedaan is, zet je nog even vast met een speldje. Zo krijgen ze de kans om even af te koelen en te fixeren.

Verstevigen

Doe wat verstevigende wax op je handpalmen en wrijf je handen eventjes. Breng de wax vervolgens aan door het haar. Het beste is als je naar voren hangt en je haar pakt alsof een paardestaart maakt bovenop je hoofd. Knijp nu de wax losjes door je haar en ga nog eens met je handen erdoorheen. Je zult versteld staan van die mooie bos met krullen!

Hier nog wat tips:

  • Vergeet nooit een hittebeschermend serum!
  • Gebruik een glansspray voor een mooie glans op je krullen
  • Spray er wat haarlak op om die krullen te fixeren, zo heb je er langer plezier van!
  • Als je liever een grove slag wilt, dan krullen: föhn dan een je haar met een ronde borstel van echt haar