Weer een lockdown, hoe vermaken we onszelf?

Weer een lockdown, hoe vermaken we onszelf?

Weer een lockdown, hoe vermaken we onszelf?

Er zullen best een flink aantal mensen zijn die zichzelf afvragen wat ze kunnen doen tijdens weer een nieuwe lockdown. Veel thuiszitten en dan ook nog alleen zijn, is niet iedereen’s ideale manier om je tijd door te brengen. Het is helaas een feit, dat juist zoveel mogelijk thuisblijven de corona cijfers omlaag krijgt. En we willen tenslotte allemaal helpen om corona te verslaan, toch? Daarom geven we een aantal goede tips om die verveling te verdrijven.

Heerlijk ontspannen

Laten we wel wezen; het zijn best spannende tijden. Een beetje tijd voor jezelf om eens lekker te relaxen is dus geen overbodige luxe.

  • Wat dacht je ervan om een spa ochtend of middag thuis te doen met andere huisgenoten? Geef elkaar een make-over, manicure, een gezichts/haarmaskertje en een massage. Heel ontspannend!
  • Kijk met de hele familie een goede film of serie. Thuis naar de bioscoop. Als je goed afspreekt en iedereen begint de film thuis gelijk met jou, kun je via de telefoon contact houden en samen plezier hebben en kijken, ieder vanuit zijn eigen huis. Zorg voor wat lekkere gezonde snacks, zoals een flink bord met fruit en rauwkost. Wat blokjes kaas erbij.. gezellig!

Wees er voor een ander

Vooral de ouderen en de alleenstaanden in onze maatschappij voelen zich vaak toch eenzaam, nu er weinig buiten de deur te doen is. Geen sport en social events. Bel ze eens op, steek ze maar een hart onder de riem. Even wat aandacht doet wonderen.

Klus naar hartelust

Je bent toch altijd zo druk geweest? Naar de stad, sporten en uitgaan. Bij vrienden op bezoek of andersom. Maar nu heb je eindelijk tijd om dat kamertje te gaan behangen, of dat vloertje te leggen. Misschien zelfs grotere projecten. Kom thuis in actie en geniet van het resultaat!

Een nieuwe hobby

Er is zoveel leuks te doen en genoeg nieuwe dingen te leren. Online cursussen zijn er plenty.

*Wat dacht je van een kookcursus om met andere eetculturen kennis te maken?

*Of als je liever creatief bezig wilt zijn; een online schilderscursus of leren kleding maken.

*Ben je liever actief? Doe mee aan een online danscursus. Gooi die spieren lekker los!

Begin een online opleiding

Een mens is nooit te oud om te leren. Kijk wat jou echt interesseert en informeer naar de online mogelijkheden. Denk eens aan wat je met bijvoorbeeld een nieuwe taal leren kan bereiken, zowel op het werk als privé!

Samen gamen

Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de hele dag gaat zitten gamen met je vrienden. Maar af en toe een paar uurtjes samen een spannende en coole game spelen is gewoon leuk om te doen.

 

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.