Wel of geen uniform aan in de salon?

Wel of geen uniform aan in de salon

Wat is de beste kleding voor een kapster?

Allereerst: de belangrijkste reden dat het verstandig is voor kappers en kapsters om een salon-uniform te dragen, is dat het hun eigen kleding goed beschermt. Vergeet niet dat het personeel in een kapsalon de hele dag werkt met water en chemicaliën. Hierdoor kunnen er op je eigen, dure kleding snel vlekken ontstaan. Daar wordt niemand blij van, toch?

De leerling kappers

Het zijn juist vaak de junior kappers die uniformen moeten dragen van de baas van de salon, want zij zijn diegenen die het vaakst de vieze klusjes moeten doen. Hieronder vallen vooral ook schoonmaakwerkzaamheden zoals vloeren vegen en andere schoonmaak klusjes. Dan is een goed bedekkend schort geen overbodige luxe.

De dresscode

De dresscode van een salon is een belangrijk deel van het uiterlijke visitekaartje van de salon. Als je ergens een kapsalon binnenstapt en je ziet het personeel een uniform dragen, dan maakt dat een nette en professionele indruk. Het schept dus een hele specifieke sfeer. In de meeste salons is niet alleen het uniform bepalend, ook zijn er regels met betrekking tot het uiterlijk van de kapsters. Ze moeten er netjes en verzorgd uitzien.

Het materiaal van het uniform

Iedereen die in een salon heeft gewerkt, weet dat je beter geen wollen pluizige trui aan moet trekken naar je werk. Want daar blijft elk haartje aan kleven. En dat staat ook nog eens helemaal niet netjes! Dus zul je altijd uniformen van mooi glad materiaal zien in de salon, want daar plakt niets aan vast.

Het uiterlijk van het uniform is bepalend

Iedere salon heeft een bepaalde doelgroep van klanten. Is het een salon waar voornamelijk bejaarde dames uit het bejaardenhuis komen? Dan zul je het personeel niet zo snel in strakke minirokjes zien rondlopen. Of is de klantenkring juist veel jonger en vlotter? Dan moet het personeel er juist veel vlotter uitzien. Je ziet ze dan waarschijnlijk niet in een zwarte lange jurk met hoge kol rondlopen.

Gemakkelijk te reinigen

Wat ook belangrijk is aan het salon-uniform is het volgende: Dat het uniform van strijkvrij materiaal is, gemakkelijk te wassen en drogen. Gewoon  thuis in de wasmachine, ophangen en klaar is Kees!

Waarom zijn de meeste kappers-uniformen zwart?

Allereerst is zwart een neutrale kleur, die bijna overal bijpast. Bovendien lijk je er slanker in en de kleur zwart is ook best chic. Bovendien kan de klant die in de kappersstoel zit, haar eigen lichte haarkleur goed zien als de kapper achter haar staat. Dat komt in feite omdat te veel licht op het haar van de klant de kleur er anders uit kan laten zien. Je zult dan ook zien, dat de kapper bij klanten met een donkere haarkleur opzij van de klant gaat staan, zodat er juist wel meer licht opvalt.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.