Welke borstel is geschikt voor mijn haar?

Welke borstel is geschikt voor mijn haar

Welke borstel zou jij het beste kunnen gebruiken? Natuurlijk moet de borstel bij jouw haartype passen. Heb je bijvoorbeeld erg dun en fijn haar? Dan kan je qua keuze alle kanten op, maar als je droog haar hebt? Voor diegenen met erg droog haar zou een haarborstel die plat is en van everzwijnhaar een uitstekende keuze zijn. Voor diegenen die gezegend zijn met een bos vol krullen is een grove kam vaak een betere keus. De krullen blijven dan mooi in model. Voor het föhnen gebruik je ronde borstels.

De beste borstel voor fijn haar

Heb je een lichte slag in je haar of helemaal stijl haar? Dan kan je in principe alle kanten wel op! Als je je haar liever grof borstelt, om er zo meer slag in te houden: ga dan voor een borstel met pennen. Borstels met pennen hebben meer het effect van een kam waardoor je mooiere slagen in je haardos blijft behouden.

Als je het fijner vindt om je droge haar te borstelen? Kies dan een everzwijnharen platte borstel. Zo borstel je de huid-oliën die op je hoofdhuid zitten goed door je haar voor een natuurlijke verzorging. Zeker voor fijn haar is het belangrijk dat je je haar altijd droog borstelt of kamt, want droog haar is sterker dan nat haar.

Als je haast hebt en je haar toch nat moet doorborstelen, gebruik dan een haarborstel met pinnen zonder bolletjes op de pinnen. O f een grove kam en doe wat leave-in conditioner op je lokken.

De beste kam voor krullebollen

Haar waar veel slag in zit of veel krullen bescherm je het beste door het niet te borstelen maar door het te kammen met een grove kam. Die heeft dus dikkere tanden die wat wijder uit elkaar staan. Als je krulhaar borstelt, gaat het juist pluizen en verwijder je al die prachtige krullen uit je haar!

Wil je haar toch borstelen? Borstel je krullen dan juist als het nat is, in tegenstelling tot stijle haren. Voor het mooiste resultaat kam je je krullen als ze nog nat zijn. Schud daarna je haar lekker los en voila!

Ronde föhnborstels

Bijna iedereen heeft wel één of meerdere föhnborstels in huis. Maar vaak worden ze verkeerd gebruikt of misschien helemaal niet gebruikt. Ronde f”hnborstels zijn er om je haar te föhnen, de naam zegt het al. Als je ze correct gebruikt, geef je je haren meer volume. Het resultaat is afhankelijk van de dikte van de borstel. Hoe grover de borstel hoe gladder het resultaat. Eigenlijk is föhnen met een ronde borstel een kwestie van oefenen, totdat je het doorhebt.

Het is vooral belangrijk dat je haar er goed ingerold wordt, anders kan het vast komen te zitten in de borstel, met alle gevolgen van dien! Zie het er maar heel uit te krijgen!

Conditioners

Het gebruik van een goede conditioner beschermt je haar en hydrateert het ook iets. Maar belangrijk is ook dat je zo je haar gemakkelijk kunt kammen of borstelen!