Welke haarmodetrends voor de dames zijn in 2024 populair?

Haar mode trend 2024

Ladies, the sky’s the limit! Wat een geweldige trends zijn er gaande dit jaar! Niets is te gek en alles mag. Heerlijk! Wat we allemaal op de catwalks van de grote haarmodeshows in Milaan en Parijs voorbij hebben zien komen. Dromerige haarkleuren in pastels, zoals lieve babyblue’s en zachte lila en roze tintjes. Gewoon sprookjesachtig mooi. Natuurlijk hangt het af van de persoonlijke stijl van de meiden die hier een keuze voor maken. Niet iedereen wil met lila haar rondlopen, maar het was echt zo leuk om te zien! 

Wat hebben we dan voorbij zien komen op de catwalks? 

Vlotte Pixie-cuts, natuurlijke textuur en golven en prachtige pastelkleurige lokken. In één woord geweldig! 

  • De Pixie-cut: Dit is een kort dameskapsel waarbij het haar kort wordt geknipt aan de achterkant en aan de zijkanten, terwijl het boven op het hoofd iets langer blijft. Het kan variëren in lengte, maar over het algemeen is het een vlot kort en opvallend kapsel. Het geeft een ietwat stoere en toch vrouwelijke uitstraling. Het kapsel is vernoemd naar de elfachtige Pixie-figuur vanwege het speelse karakter en de vaak ondeugende uitstraling. 
  • De look met natuurlijke golven en een prachtige textuur: Een kapsel met een natuurlijke textuur en prachtig golvend heeft meestal een ontspannen en moeiteloze uitstraling. Het haar wordt gestyled om de natuurlijke golven en textuur te accentueren, zonder gebruik te maken van hiitetools zoals een krultang. Het resultaat is meestal een losse, beachy look met zachte golven en een lichte textuur. Het kan eruitzien alsof de dame in kwestie net van het strand komt, met een heerlijk zorgeloze uitstraling. 
  • De pasteltinten: Om pasteltinten in het haar te krijgen en ervoor te zorgen dat ze lang blijven zitten, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen: 
  1. Bleken: Als de persoon om wie het gaat donker haar heeft, moet het haar eerst gebleekt of zelfs ontkleurd worden. Dit helpt de pastelkleur beter hechten en het zal voor een levendig resultaat zorgen. 
  1. Een kleuring: Gebruik speciale pastelkleuringen die zijn ontworpen om haar te kleuren. Breng de kleur gelijkmatig aan op schoon, droog haar. Zorg ervoor dat het haar grondig doordrenkt is met de pastelkleur. 
  1. Laat het inwerken: Volg de instructies van het kleurproduct voor de correcte inwerktijd. Bij de meeste kleurproducten is dit 20-40 minuten. Het hangt af van het werk en van de gewenste intensiteit van de kleur. 
  1. De nabehandeling: Spoel het haar grondig uit met koud water om de overtollige kleur te verwijderen. Gebruik vervolgens een kleurveilige conditioner om het haar te hydrateren en de kleurverzegeling te helpen. 
  1. Bescherming: Vermijd hete stylingtools en was het haar maximaal 2-3 keer per week, om zo de kleur langer te behouden. Draag een zonnehoedje of een pet in de zon. Zo voorkom je vervaging door blootstelling aan de zon. 
  1. Onderhoud: Gebruik altijd een kleurveilige shampoo en conditioner. Zo houd je de kleur levendig. Een kleurversterkende behandeling af en toe, zal de kleur weer opfrissen.