Welke kappersbenodigdheden worden het meest gebruikt?

Welke kappersbenodigdheden worden het meest gebruikt?

Welke kappersbenodigdheden worden het meest gebruikt?

Als je werkt als professionele kapper, zijn je kapperstools natuurlijk onontbeerlijk. Scharen, kammen en borstels, kapmantels en materialen zoals haarverf en haarverzorgingsproducten. Alles wat je gebruikt om je werk goed te kunnen doen! Hier geven we een beschrijving van alle kappersbenodigdheden die een absolute must zijn voor hairstylisten, om zo hun werk perfect te kunnen doen.

Haarborstels en kammen

Geen enkele kapper kan zijn borstels en kammen wegdenken. Voordat je gaat knippen, tijdens het knippen en zelfs na de knipbeurt. Kammen hebben 1 enkele rij tanden, omdat het haar zo gemakkelijker gesorteerd kan worden. Puntkammen zijn weer handig om het haar precies in kleine stukjes te verdelen. Dan zijn er de nekborstels om haar weg te borstelen na het knippen en de föhnborstels om te gebruiken tijdens het  in model drogen van de kapsels.

Scharen, tondeuses en mesjes

De meeste mensen laten hun haar knippen in een kapsalon. Daarom zijn de kappersscharen, mesjes en tondeuses belangrijke tools voor hairstylisten. De scharen en de mesjes worden gebruikt om elk kapsel perfect te knippen of te snijden. De tondeuse in minstens even belangrijk en onmisbaar! Met de tondeuse worden heren- en dames kapsels mooi strak geschoren in de nekpartij.

Haarkleuringen

Minstens net zoveel mensen komen hun haar kleuren bij de kapper, als dat er klanten hun kapsel komen knippen. Verfproducten zijn dus ook onmisbaar voor de kapper. Wat zijn al die verfproducten dan? Haarverf natuurlijk, kleurspoelingen, blondeerpoeder, verfkwasten, wegwerphandschoenen, mengkommetjes, waterstofperoxide, haarfolies en verfschorten.

Kapmantels

Een professionele hairstylist gebruikt altijd een kapmantel. Kapmantels zijn een belangrijk onderdeel van de kappersuitrusting, omdat zo de kleding van je klant goed beschermd wordt. Zo vallen geknipte haren en chemische producten die gebruikt worden, niet op de klant. Voor optimale hygiëne wordt ook nekpapier gebruikt. Professioneel nekpapier is tevens waterdicht, dus het laat geen waterdruppels door.

Föhns

Nadat je klanten zijn geknipt en gekleurd, kunnen ze natuurlijk niet met een nat hoofd de deur uit gaan. Een professionele hairstylist zal altijd aanbieden om het haar even te stylen of alleen te drogen. Om goed te stylen heb je als kapper niet alleen een goede föhn nodig, maar ook een krultang of styltang is nodig. En dan heb je nog voor ieder haartype de juiste verzorgingsproducten nodig. Zorg in ieder geval dat je de beschikking hebt over enkele waxproducten, gels, haarschuim en haarlak. Ook is het beter voor het haar van je klanten om beschermende serums of een olie te gebruiken. Deze producten beschermen het haar tegen de hitte van de krultangen en haardrogers.

Spiegels

Ten eerste heb je een grote spiegel nodig, waarin de klant de hele behandeling kan bekijken. Zo kunnen ze meedenken over bijvoorbeeld de kleur en het model. Denk dan ook meteen aan een goede daglichtlamp, want die laat realistische haarkleuren zien!  En dan is er nog de handspiegel. Hiermee laat je de mensen ook de achterkant van hun hoofd zien. Zo weten ze dat de voorkant en de achterkant in orde zijn. Een tevreden klant is een terugkerende klant!

Dit zijn alle kappersbenodigdheden die je als kapper niet kan wegdenken in een normale kapsalon.