Werken als mobiele kapper

Werken als mobiele kapper

Ben je aan het denken, dat je eigenlijk wel weg wilt bij die salon waar je al jaren werkt? Omdat je graag voor jezelf wilt beginnen? Dan kun je ook de keuze maken om als mobiele kapper aan de slag te gaan. Je krijgt dan te maken met een aantal praktische zaken. Er moet het nodige geregeld worden en je hebt vakkennis nodig! Heb je het kappersvak goed in de vingers, dan is kundigheid echt alles wat je nodig hebt. Want een vakdiploma is niet verplicht!

De kosten

Om een kapsalon te openen moet je rekenen op behoorlijk hoge kosten. Een mooi uitziende inrichting, de huur van een zaak en alle producten waarmee je zult gaan werken. Dat kan aardig in de cijfers lopen! Dit is de reden, dat veel kappers vandaag de dag aan het werk gaan als mobiele kapper. Door mobiel te werken, bespaar je jezelf de hoge kosten van een complete inventaris om de salon in te richten. Ook heb je dan geen geen hoge huurkosten en geen dure energierekening aan het eind van iedere maand.

Inschrijven bij de KvK

Ook mobiele kappers moeten zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Tegelijk met die aanmelding ontvang je dan een btw-nummer. Hiervoor hoef je dan niet speciaal naar de Belastingdienst. Nadat je dat gedaan hebt, ben je een ondernemer en kan je beginnen met werken.

Klanten

Ja, over de klanten! Zonder klanten is er natuurlijk geen werk! Vaak begint het krijgen van klanten, door in je eigen omgeving (familie en vrienden, of buren) aan het werk te gaan. Zijn je klanten tevreden over hun haar en de prijs die ze moeten betalen? Dan gaat het nieuws als een lopend vuurtje en heb je het al snel druk! Wat ook wel handig is, is dat je met meer dan een klant tegelijk op een adres afspreekt. Dat scheelt reistijd en reiskosten.

Vervoer

Wat je natuurlijk wel nodig hebt, is vervoer om naar je klanten te reizen en alle materialen om mee te werken. Hoe je dan naar de klanten gaat is je eigen keuze. Met een auto kom je wat verder dan met een fiets. In de auto rij je ook gemakkelijker naar naburige plaatsen en werk je niet alleen in je eigen woonplaats. Vergeet niet dat de autokosten aftrekbaar zijn voor de belasting. Soms is het declareren van kilometers trouwens voordeliger dan een auto op naam van de zaak! Waard om even te checken.

Aftrekbare kosten

Veel kosten die je voor je bedrijf maakt, zijn aftrekbaar voor de belasting. Denk daarbij niet alleen aan de kosten om je werk te doen zoals je materialen en de inkoop van haarverzorgingsproducten. Ook als je vakliteratuur zoals tijdschriften koopt, een beurs gaat bezoeken en een computer aanschaft voor de administratie; eveneens aftrekbaar!

Eigen tijd indelen

Het voordeel van mobiel werken als kapper is ook,  dat je zelf bepaalt wanneer en hoe lang je werkt. Op welke dagen dagen, parttime of fulltime; Jouw eigen keus!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.