Werken met synthetisch haar

synthetisch haar geel met muts

De pest aan synthetisch haar

Ah, synthetisch haar… Het is goedkoop, je kunt het in alle kleuren krijgen en het is ongelofelijk moeilijk te bewerken. En daar zijn ook meerdere redenen voor. Om te beginnen komen er heel snel klitten in. Daarnaast kun je ze ook heel moeilijk verwijderen. Een borstel alleen zal je in dat geval niet helpen. En zelfs al gebruik je ook kammetjes, heb je heel veel geduld nodig om het uiteindelijk af te ronden. Ook zijn er een aantal dingen die je nooit mag doen met synthetische haarstukken. En natuurlijk dingen die je juist moet doen. Bovendien kun je synthetische pruiken ook stijlen. Maar hoe doe je dat dan met een nieuwe en een oudere pruik? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Do’s en don’ts met synthetisch haar

Studenten aan een kappersopleiding werken met een oefenhoofd. Deze hebben veelal nephaar, dus moeten zij het volgende vooral weten. Nephaar is vaak van nylon gemaakt. Dit betekent dat het niet tegen hitte kan. Wil je het krullen of stijlen? Dan kun je dus geen krultang of stijltang gebruiken. Maar hoe krul je het dan? Dat is eigenlijk heel simpel. Haar kun je op allerlei manieren oprollen en vastzetten. Om te zorgen dat dit haar gekruld blijft na het loshalen, moet je het natmaken. Laat het vervolgens volledig opdrogen voor resultaat. Krullend haar kun je aan de andere kant nooit volledig steil maken. Je kunt een soortgelijk resultaat wel bereiken door het te blijven borstelen. Vervolgens kun je het natmaken, een laatste keer door borstelen en laten drogen.

Hoe stijl je een nieuwe pruik?

Haarstylisten die bij een pruikenzaak willen werken zullen het volgende interessant vinden. Een nieuwe pruik kun je in principe gemakkelijker stijlen dan een oude pruik. Dit komt vooral omdat deze nog nagenoeg geen klitten bevat. Nephaar krullen en steil maken gaat in dit geval ook veel sneller. Dit komt omdat je hier geen klitten uit elkaar hoeft te halen die je vergeten bent. Maar voor je begint, is het belangrijk om eerst de kanten voorkant weg te knippen.

Hoe stijl je een oude pruik?

Oudere pruiken kun je net zo gemakkelijk stijlen als nieuwe pruiken. Het enige verschil is dat je deze eerst helemaal uit zou moeten borstelen. En omdat je moeilijk klitten kan verwijderen uit de meeste pruiken van synthetisch haar, zul je restklitten overhouden. Het is van belang dat je hier rekening mee houdt tijdens het stijlen.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.