Wil je graag weer lang(er) haar?

Wil je graag weer lang(er) haar

Soms zie je iemand voorbij komen op haar fiets met haar lange haren wapperend in de wind. Misschien wil jij dat ook wel weer eens, zulk lang haar. Het is voor behoorlijk wat vrouwen een droom om prachtig lang haar te hebben! Alleen duurt het best lang totdat je haar de lengte heeft, die jij zo graag wilt! Maar we hebben goed nieuws voor je, want er zijn best wel manieren om het groeiproces  te versnellen.

Hoe dikker je haar is, hoe sneller het waarschijnlijk zal groeien. En dan heb je natuurlijk ook nog de andere invloeden op je haar. Hoe je er voor zorgt en hoe je met je haar omgaat, speelt ook een rol! We hebben een aantal handige tips voor je. Ben je benieuwd geworden? Lees alles hieronder!

Tip 1# Heb geduld!

Het is helaas zo, dat je haar ongeveer één centimeter per maand groeit. Daar kun je dus uit opmaken, dat het niet binnen enkele maanden tot aan je middel is gegroeid, zeker als je begint met een kort kapsel. Je zou kunnen kiezen voor haar extensions, maar die zijn niet bevorderlijk voor de gezondheid van je lokken! Geduld is dus een schone zaak!

Tip 2# Knip je haar regelmatig bij

Wat zeg je nou weer! Knippen als ik het wil laten groeien?! Inderdaad, door je haar iedere 10-12 weken even te laten bijpunten, krijgen gespleten haarpunten geen kans om verder omhoog te splijten. En je krijgt er een optisch volume door. Je haren lijken dan veel gezonder en voller!

Tip 3# Was je haren niet vaker dan 3 keer per week

Iedere keer dat je wast met shampoo, wordt er niet alleen vuil verwijderd, maar worden ook die belangrijke oliën weggewassen die je haar juist herstellen en het sterker maken. Daarom zijn enkele malen per week al ruim voldoende.

Tip 4# Breng conditioner aan ná het wassen

Zeker als je je lokken regelmatig stylt met hittetools, zal het vooral aan de onderkant bij de haarpunten steeds dunner worden. Gebruik conditioner en je  kunt ook éénmaal per week een haarmaskertje inbrengen voor wat extra verwennerij voor je haar.

Verder raden we je aan om voor het stylen hittebeschermende producten te gebruiken.

Tip 5# Spoel je haren na het douchen even met koud water

Koud water sluit de haarschubben weer. Hierdoor verliest het minder vocht en zal het minder beschadigen tijdens het föhnen. Vijf seconden spoelen is al genoeg!

Tip 6# Drogen met een oud T-shirt

Handdoeken hebben ruwe vezels, vandaar het advies om een T-shirt te gebruiken. Natte haren zijn kwetsbaarder, vandaar. Gebruik haarelastiekjes zonder ijzertje, zodat het geen breuk veroorzaakt.

Tip 7# Slik haarsupplementen

Ook als je erg gezond eet, kan je kapsel wel wat groeihulp gebruiken. Slik daarom vitamine B complex en vitamine C en zorg voor voldoende proteïnes!

Tip 8# Geen streng dieet

Eet niet te zout en niet teveel vet. Maar strenge diëten halen alles uit balans en zijn slecht voor je haargroei!