Wil je ook graag meer volume in je lokken?

Wil je ook graag meer volume in je lokken

Een vraag die wij vaak krijgen is : “Hoe krijg ik meer volume in mijn haar?”. We zouden het heel fijn vinden als we je konden vertellen dat er een wonderpil bestaat, die dat voor je regelt. Maar helaas, niets is minder waar! Haarvolumepomppillen bestaan niet.  En precies zoals je voor je huid de juiste verzorgingsproducten moet vinden, is dat ook zo voor je haar. Maar we hopen van harte dat we jou met de goede adviezen in deze blog een eind op weg zullen helpen!

Heb je een laagjeskapsel of niet?

We beginnen bij het begin. Een laagjeskapsel is heus niet een garantie voor een kapsel met veel volume.  Het is gewoon zo verschillend per persoon. Voor diegenen met zwaar haar zijn laagjes juist handig om wat meer volume te creëren. Maar diegenen met een sluik, steil kapsel raden we die laagjes juist af. Want volume krijg je er dan juist niet mee. Aan de voorkant van je kapsel kan het dan wel, maar zeker niet aan de achterkant. Vraag in ieder geval je kapper om goed advies.

1# Shampoo voor meer volume

Zeker voor de bezitters van droog en weerbarstig of beschadigd haar is een shampoo die haren verrijkt met voedende oliën niet handig, omdat deze shampoos je haar verzwaren. Dan wordt het na het wassen lastig om er wat meer volume in te krijgen!

Daarom raden we speciale volumeshampoo aan, die echt resultaat geven en meer volume in jouw lokken tevoorschijn toveren. Ze houden je haar lekker luchtig en geven daardoor dat gewenste volume. Goede volume shampoos vinden wij:

  • Oway Voluminizing Hair Bath. 240 ml (Vegan) 25,-

Deze shampoo wordt verpakt in glas of aluminium en is alleen daardoor al beter voor het milieu! Het is een versterkende shampoo die je haar reinigt en er body aan geeft. Hij reinigt je hoofdhuid ook en geeft daarom aan futloos en breekbaar haar een geweldige lift van de haaraanzet.

  • Davines LOVE Curls Shampoo 250 ml (vegan) € 21,10

Bevat essentiële extracten die voor mooie krullen en een glans zorgen.

Zorg dat je naast de bovengenoemde shampoos oof voor een bijpassende conditioner zorgt.  De shampoos en conditioners zijn verkrijgbaar bij Salontoppers.nl

2# Treatment, naast het gebruik van conditioners

  • 3 Minute Repair Rinse Out Treatment van Eleven Australia. € 19,95 (vegan friendly)

De producten van Eleven Australia zijn verkrijgbaar bij Eleven Australia Nederland

3# Een volume spray

Nadat je je haar gewassen hebt helpt het uitstekend om een volumespray te gebruiken. Je brengt dat aan op je handdoekdroge haar, bij de haaraanzet. Je haar wordt iets stugger bij de aanzet door de spray, waardoor het per definitie al wat beter rechtop blijft staan tijdens het föhnen. Gebruik wel een hittebeschermend product.

4# Hair tools

Gals niets genoeg voor je haarvolume doet kan je een speciale hairtool, zoals een hair donut of een waterval clip gebruiken. Hiermee creëer je direct meer volume! Verder zou je kunnen informeren naar hair-extensions.