Wil je stoppen met het verven van je haar? Dat doe je zó!

haren verven

Misschien verf je je haar al jarenlang en ben je er wel klaar mee. Geverfd haar bijhouden vergt best wel wat van je tijd en geld.  Soms wil je gewoon weer je eigen kleur zien in de spiegel. Voor alle duidelijkheid: je eigen natuurlijke kleur zal wel een hele tijd op zich laten wachten. Je moet dus wel een lange adem hebben om je doel te bereiken!

Voor iedereen met een kort koppie

Als je een kort kapsel hebt, is het uit laten groeien van je haar niet zo’n lang proces. Dat kleurtje heb je er na een maandje uitgeknipt! Hou er alsjeblieft wel een beetje lengte in, anders kan de kapper er weinig meer mee! Bovendien kan kort haar heel gemakkelijk ontkleurd worden zonder al te veel schade.

Voor iedereen met donker geverfd haar

Bij donker gekleurd haar kan je twee dingen doen. Of je zet er highlights in, of je behandelt de uitgroei steeds een stapje lichter. Het nadeel van highlights is wel dat je er een heleboel in je haar moet laten zetten, voordat al dat donkere een beetje verborgen wordt.

Stoppen met verven als je haar grijs is

Hier is de beste remedie dat je kleur eruit laat knippen, telkens weer een stukje. Want een kleurtje lichter maken totdat hij grijs is, is wel schadelijk voor het haar!

Lichter geverfd haar

Is jouw haar lichter gekleurd? Dan zul je redelijk snel je eigen haarkleur terug hebben. Probeer je haar nog één keer te kleuren in een tint die vlakbij jouw eigen kleur zit. Vervolgens kan je het lekker laten uitgroeien.

Lange lokken

Ben jij de gelukkige bezitter van een mooie bos lang haar? Begin dan niet aan het ontkleuren van je haar! Dit zal waarschijnlijk zóveel schade aan je haar veroorzaken, dat je er tenslotte weinig meer mee kan doen, behalve knippen. Ontkleuren zal je haar ernstig uitdrogen en het gaat heel broos en breekbaar worden. Als je voor een veiligere manier wilt gaan, laat je kapper er dan highlights inzetten, om het zo richting je eigen kleur te krijgen.

De voor-en nadelen van het verven van je haar

De voordelen

Je loopt rond met een mooie trendy kleur en je haar gaat er van glanzen.  Je hebt de kleur van je eigen keuze, die goed bij jou past. Voor alle grijsharigen: Je bent van dat grijze af!

De nadelen van verven

Als je er eenmaal mee begint, moet je telkens weer opnieuw de uitgroei bijwerken.  Je blijft dus verven. Ook zijn de kosten wel iets om in te calculeren. Ze blijven iedere 5-6 weken terugkomen. Verven kan zorgen voor droog haar. Dus moet je je haar vaker verzorgen met hydraterende producten. Knippen zal ook vaker moeten!

En dan misschien wel het grootste probleem: Als je wilt stoppen met verven ben je wel een tijdje zoet voordat je je eigen kleur weer hebt.

Ons laatste advies is dan ook: Bezint eer ge begint!