Wil jij ook meer volume in je haar? Gebruik Fanola!

Wil jij ook meer volume in je haar? Gebruik Fanola!

We hebben allemaal wel eens een bad hairday,toch? Maar als je chronisch last hebt van slap en futloos haar zijn er gelukkig wel goedwerkende oplossingen! Eén van de meest gestelde vragen in onze salon is: “Hoe kan ik wat meer volume in mijn haar krijgen?”. Ons simpele antwoord is: Fenola.

Fanola producten

Fanola is een Italiaans merk voor professionele haarverzorgingsproducten. Ook in de salon van Hair wordt Fanola gebruikt.

Allereerst: wel of geen laagjes in jouw haar?

Veel mensen denken dat laagjes in het kapsel voor meer volume zorgen. Dat is niet altijd het gouden ticket naar een volumineuzer kapsel. Zeker als je erg stijl en sluik haar hebt, zullen laagjes je haar juist minder volumineus maken. Je kan dan wel aan de voorkant werken met laagjes, maar doe dat niet aan de achterkant van je kapsel. Ook als je erg weinig haar hebt, zullen laagjes juist averechts werken. Vraag daarom altijd eerst advies aan je kapper.

Volume shampoo

Het is altijd even zoeken naar een shampoo, die jouw lokken de beste verzorging geeft. Bijvoorbeeld shampoos die verzorgend werken voor droog en weerbarstig of beschadigd haar: ze verzorgen je lokken maar tegelijkertijd verzwaren ze het ook. De bestanddelen van zulke shampoos maken je haar bovendien gladder dan glad, waardoor het wel lastiger wordt om dat gewenste volume in je haar te krijgen.

Daarom adviseren wij de Fanola Volume Shampoo (1000 ml) € 12,95.  Deze shampoo is zo geformuleerd, dat hij je haar na iedere wasbeurt lekker luchtig houdt. Een goede styling is dan een stuk beter mogelijk. Fanola Volume Shampoo bevat Panthenol, (vitamine B5). Deze shampoo bindt zich aan watermoleculen, waardoor hij het vocht in het sluit. Er is trouwens ook een kleinere fles van 350 ml. te koop voor € 7,95.

We raden aan voor het beste resultaat om na het wassen de Fanola Volume Conditioner te gebruiken, die in flessen van zowel 350 ml als in 1000 ml flessen geleverd wordt. Respectievelijk € 7,95 en € 13,95 per stuk.

Fanola Volume Spray

Het is zeker aan te raden om na het wassen van je haar een volume spray te gebruiken. Je brengt hem aan op je handdoekdroge haar, maar alleen bij de haaraanzet. Door deze spray wordt het haar iets stugger en creëer je zo meer volume. Zeker als je je lokken vervolgens (op de kop) gaat droogföhnen.

Volume Föhnen

Föhnen is niet altijd goed voor je lokken, maar je krijgt absoluut meer volume door het te föhnen, dan wanneer je het aan de lucht laat drogen. Als je je haar echt niet wilt föhnen, dan is er een andere mogelijkheid om meer volume te krijgen. Je bindt je haar bovenop je hoofd vast met een grote clip. Zo krijg je toch die root lift.

Hairspray

Om je volume te versterken en te setten gebruik je na het föhnen of het drogen de Fanola Power Style Extra Strong Hairspray (€ 8,60). Breng die alleen op de haaraanzet aan. En voila, direct volume!