Zelf mijn haar blonderen; een goed idee?

blonderen

Blonderen is een vak apart.

Heb je zin in een mooie blonde haardos? Dan wordt het tijd om eerst goed te informeren, wat je mogelijkheden zijn. Allereerst moet het ons van het hart, dat het altijd verstandiger is om je haar door professionals te laten blonderen. Een hairstylist weet wat hij doet, en geeft je alle kleur die je wenst.

Nu is blonderen wel een ander proces dan een nieuwe kleur opzetten.

Dit is zo, omdat bij het blonderen van je haar, je haar ontkleurd wordt met waterstofperoxide. En afhankelijk van de kleur van je haar is dit een langer of een korter proces. Is je haar erg donker van kleur? Dan moet de kleur uit je haar “verdwijnen”. Dit gebeurt in etappes. Eerst wordt je haar rood, dan oranje. Na weer een tijdje begint het dan geel te worden, en dan pas blond. Het is ook wel zo, dat de haren die dicht bij de hoofdhuid zitten, beter blond worden. Dit komt omdat het bij je hoofdhuid warmer is dan in de rest van je haar.
Ook daarom is het belangrijk dat je haar door een echte kapper geblondeerd wordt, want voor je het weet zit je met een witte uitgroei en gelige punten in je haar! Je kunt bij alle drogisterijen in Nederland veel verschillende soorten haarverf kopen. Maar denk eraan dat je nooit je haar blond kan verven! Het moet echt vooraf ontkleurd worden. Laat dus gewoon je haar lekker bij de kapper doen!

Blond haar heeft extra zorg nodig.

Elke dag geblondeerd haar wassen, is geen goed idee. Juist bij geblondeerd haar zou je wat voorzichtiger moeten zijn. Je haar is nu wat droger en een beetje kwetsbaar geworden door het blonderen. Het beste advies is, dat je beter alleen conditioner gebruikt in je haar als je vaak wilt douchen. Hij moet natuurlijk wel heel goed uitgespoeld worden! Was je haar 2 of 3 keer per week met een shampoo. Dat is echt meer dan genoeg.
En dan zo af en toe een goed verzorgend haarmasker gebruiken. Laat het echt even een kwartier in je haar zitten, voordat je het uitspoelt.

Balayage

De balayage is een trend, die we al eerder hebben gezien. Het begon ongeveer in 2015, maar is nog steeds geliefd bij veel van onze klanten. Balayage is, dat de haarkleur als een soort subtiele vegen in je haar worden aangebracht. Vooral de blonde kleuren worden vaak gebruikt. Ook is er eigenlijk geen probleem met uitgroei, omdat het in de onderste helft van je haar wordt aangebracht. Dat scheelt weer in je kosten, want je hoeft dus niet iedere maand naar de kapper om je kapsel bij te werken! Maar ook voor een goede balayage geldt hetzelfde; Laat het door een goede kapper doen!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.