Zelf thuis je haar kleuren? Zo doe je dat!

Zelf thuis je haar kleuren? Hier zijn wat goede adviezen!

Wil jij zelf thuis je haar kleuren? Om jezelf te verzekeren van een mooi kleurresultaat zijn er wel een aantal richtlijnen waar je rekening mee dient te houden.

Allereerst: Investeer in een product van een goede kwaliteit. Het kost vast iets meer, maar het resultaat zal er naar zijn.  Ook is het belangrijk of je voor een tijdelijke kleuring gaat of een permanente kleuring. Uitwasbare spoelingen blijven maar een paar wasbeurten in je haar zitten. Die zijn dan ook ideaal om je haar een paar tintjes donkerder te maken of om gewoon je coupe even lekker op te frissen.

Permanente kleuring

Bij een permanente kleuring vervangt de haarverf je eigen natuurlijke pigmenten door kunstmatige pigmenten. Bij een permanente kleuring moet dus elke 4-6 weken de uitgroei bijgewerkt worden.

Tijdelijke kleurspoeling

Kies je voor een tijdelijke spoeling, weet dan dat die slechts een paar weken in je haar blijft zitten. Doe je een semi-permanente kleuring, dan blijft deze ongeveer 20 wasbeurten in je haar zitten, omdat die een gekleurd laagje op je haren legt. Hierbij heb je geen uitgroei, maar het vergt wel wat meer onderhoud van je kleur.

Welke kleur is voor jou ideaal

Bij het kiezen van de juiste haarkleur moet je jezelf een aantal vragen stellen:

  • Welke kleur ogen heb je?
  • Wat is je eigen haarkleur van nature?
  • Welke kleur heeft je huid?

In het kort kun je ervan uitgaan, dat koele haarkleuren goed passen bij een koel type. Als je meer iemand bent van het warmere kleurtype, kies dan ook voor warmere haartinten!

Warme haartinten: natuurlijke zwarttinten, kastanjebruin, chocoladebruin koper en roodbruin. Maar ook goudbruin en goudblond.

Koele haarkleuren: asblond, asbruin, natuurlijke bruintinten en auberginerode kleuren. En zwart met een blauwe toon erin.

Nog wat handige tips:

Zorg dat je voldoende haarverf hebt gekocht voordat je begint, want je wilt niet tekort komen tijdens het verven! Iemand met lang haar heeft uiteraard meer verf nodig.

Gebruik een oude handdoek tijdens het verven om je kleding te beschermen.

Check eerst de instructies van de haarverf goed, om de inwerktijd te weten. Laat de verf echt niet langer zitten dan aangegeven is. Smeer een beetje vaseline op je voorhoofd, je oren, je nek en je slapen. Hierdoor voorkom je, dat de kleur van de verf in je huid gaat trekken.

Draag plastic handschoenen. Toch geknoeid? Een wattenschijfje met een beetje reinigingsmelk helpt om het te verwijderen.

Verdeel je haar netjes met wat clips. Doe eerst de haarverf op de haarwortels en breng het dan aan naar de haarpunten toe. Kam alles nog eens goed door zodat je een gelijkmatig resultaat krijgt. Spoel het heel goed uit als het is ingewerkt, en doe er een voedend maskertje in.

De juiste verzorgende producten

Om zo lang mogelijk te genieten van je mooie haarkleur is het verstandig om shampoo en conditioner te gebruiken die een zonnefilter bevatten en die goed hydrateren. Zo behoudt je je kleur en krijgt je haar een mooie glans. Zulke producten helpen ook schade door styltangen en haardrogers te beperken.

Tot slot

Heb je droog of beschadigd haar, of een erg gevoelige hoofdhuid? Praat dan eerst eens met een professional en vraag een kapper om advies, zodat je verdere huidproblemen of huidbeschadiging voorkomt.

Toch maar eerst een cursus kleuren volgen? Dan heb je gegarandeerd succes!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.