Zilvershampoo:  Waarom en hoe gebruik je het?

Zilvershampoo:  Waarom en hoe gebruik je het

Als jij ook geblondeerd haar hebt, heb je vast wel eens gehoord van zilvershampoo. Kappers raden het namelijk regelmatig aan, want het helpt om een geleige gloed te voorkomen in jouw haar. Je hebt je haar geblondeerd om die koele of die assige tint te krijgen, toch? Maar hoe moet je die zilvershampoo nou precies gebruiken en hoe werkt het dan ?

Wat is zilvershampoo?

Zilvershampoo is een shampoo waarin dieppaarse pigmenten verwerkt zijn. De shampoo is dus ook van een mooie donkerpaarse kleur. Nou denk je misschien wel: “Waarom heet het dan zilvershampoo?”. De reden daarvoor is, dat deze paarse shampoo jouw haar een koele, asblonde of zilveren gloed geeft.

Je gebruikt de shampoo eigenlijk dus voor 2 redenen: Om je haar te wassen en reinigen, maar ook om jouw lokken die koele gloed te geven.

Hoe moet je zilvershampoo gebruiken?

De shampoo geeft je een tijdelijk effect. Het is geen haarverf! Als je dus dat koele kleurtje in je haar wilt behouden, zul je de shampoo tweemaal in de week moeten gebruiken.

Je gebruikt de zilvershampoo op de volgende manier:

  • Eerst maak je je haar goed nat
  • Dan knijp je al het overtollige water er rustig uit
  • Doe een hoeveelheid shampoo ter grootte van een 2 euro munt in je hand
  • Nu masseer je de shampoo in je haar
  • Maak nu je haar vast met een haarclip
  • Laat de shampoo ongeveer 5 minuten intrekken, spoel het niet meteen uit!
  • De inwerktijd is afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. Hoe langer je het laat zitten, hoe blauwiger het wordt. Na 5 minuten krijg je dat koele, asblonde effect.
  • Spoel daarna je haar goed uit, zoals je dat altijd doet.
  • Gebruik hierna een conditioner of een haarmasker om je haar even goed te verzorgen.

Wat doet zilvershampoo precies?

Heb je wel eens gehoord van het kleurenwiel? Hierin staan alle kleuren, en paars staat in dat kleurenwiel lijnrecht tegenover geel. Omdat paars de tegenovergestelde kleur is van geel, neutraliseert paars alle gelige kleuren in je haar.

Zilvershampoo verbergt in feite alle warme tinten en daardoor krijgt je haar die koele gloed. Het is hetzelfde principe als een groene concealer die rode vlekjes wegwerkt en verdoezelt.

Weetje: Zilvershampoo werkt praktisch niet op natuurlijk blond haar ( behalve op natuurlijk heel lichtblond/assig haar), maar het werkt uitstekend op geblondeerd haar.

Kan zilvershampoo slecht zijn voor je haar?

Daar hoef je helemaal niet bang voor te zijn, want zilvershampoo zal je haar niet beschadigen. Het enige wat deze zilvershampoo doet, is om die vervelende gelige gloed in je haar te verbergen.

Het enige puntje hier dat even vermeld moet worden is dit: Als jouw zilvershampoo SLS of SLES bevat, is hij iets aggressiever en kan hij je haar en je hoofdhuid uitdrogen. Maar dat geldt voor alle shampoos, dus dat is wel een aandachtspuntje voor jezelf. Kijk gewoon even naar de ingrediënten op de fles.  Er wordt ook shampoo verkocht waar geen SLS inzit. Vraag desnoods je kapper om advies!

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.