Zit er SLS in jouw shampoo?

Zit er SLS in jouw shampoo

SLS wordt wereldwijd in ontzettend veel producten gebruikt tijdens de productie ervan. En één van die producten is shampoo. Nou klinken er best veel negatieve commentaren over SLS. Eén daarvan is, dat SLS slecht is voor zowel je haar als voor je hoofdhuid. Het zou zelfs zo agggressief zijn, dat je er haaruitval door kunt krijgen! Wij gaan je vandaag veel informatie geven over dit product, zodat jij zelf kunt bepalen, of je er voortaan nog gebruik van zou willen maken, of niet.

SLS in shampoo

Laten we beginnen met dit: wat is SLS precies? Het is een ingrediënt dat vaak in schoonmaakmiddelen gebruikt wordt, omdat het een reinigende werking heeft. Het laat producten vooral goed schuimen, dus als jouw shampoo erg schuimt heb je grote kans dat er SLS in zit.

Wij zijn geneigd om te denken dat iets pas goed schoonmaakt, als het lekker schuimt. Maar in feite kunnen producten die niet veel (of helemaal niet) schuimen, ook goed werken. SLS is een goedkoop bestanddeel. Soms zie je SLS op een fles shampoo staan, maar soms staat er SLES. Die E staat voor Ethylene Oxide. Dan zit er dus een extra stofje in.

Hoe werkt SLS ?

SLS lost vetten op. Hierdoor krijg je dat ‘schone’gevoel. Maar SLS is een nogal aggressief middel. Het werkt uitdrogend (omdat het al die vetten oplost) voor je huid én voor je haar. Heb je last van een gevoelige huid? Dan kan SLS verantwoordelijk zijn voor allerlei huidklachten zoals jeuk en irritatie van je hoofdhuid. Ook zal je haar pluiziger gaan worden.

Voor mensen met droog haar is een shampoo die SLS/SLES bevat, dus geen goed idee.

En aangezien veel mensen hun haar om de dag of zelfs elke dag wassen; dan hebben je haar en je hoofdhuid weinig of geen tijd om te herstellen!

Moet je SLS vermijden of niet?

Het probleem met shampoo waarin SLS is verwerkt is, dat je huid en haar er van uitdrogen. Zelfs als je vettig haar hebt, zal SLS problemen veroorzaken, want door die grondige reiniging gaat je hoofdhuid extra vet produceren. Het vervelende resultaat is een nogal trekkerige, droge hoofdhuid en daar zit niemand op te wachten!

Porbeer gewoon eens een maandje een shampoo waar geen SLS/SLES inzit. Je zult het resultaat al gauw bemerken.

Bijvoorbeeld de plasticvrije en rotzooivrije, puur natuurlijke Shampoo- Bars van Happy Soaps. Je helpt je zelf door lief te zijn voor je haar en hoofdhuid. Eén shampoo-bar is een gelijke hoeveelheid van 3 tot 4 flessen shampoo! Dus ze gaan lekker lang mee.

Happy Soaps heeft trouwens ook zeep, deodorant en een body bar in diverse kleurtjes en geurtjes.

En bovendien help je het milieu door geen plastic shampooflessen meer weg te gooien! Zo wordt de Plastic Soep verminderd!

Onze conclusie: We raden je aan om geen producten te gebruiken waar SLS of SLES inzit, want je huid kan tamelijk snel veranderen in schuurpapier. Ga voor SLS-vrije producten!